2011-2012

 

Nyheds arkiv

Nyheder fra 2011 - 2012

 

Dansk Kennel Klub, den 10. oktober 2012

DKK har d.d. godkendt ansøgningen om Jagtchampionatet til Diva.

FJD's vinderklasse ved Gl. Toftegaard, den 6. oktober 2012

Diva opnåede 3. VK m. HP og blev dermed Dansk Jagtchampion. Hun sikrede sig hermed også adgang til DM2012.

Hun havde 2 komplette fugletagninger; 1 i sin første slip og 1 i anden heat.

God reklame op mod hendes kommende parring som formentlig finder sted i januar 2013.

DKK´s brugsprøve ved Vildbjerg, 21. september 2012

2. præmie til ES Troldmarkens First Base og Poul Thomsen - tillykke!

2. præmie; Nørre Løgums Diva startede med at slå langt ud mod markens ene skel og 25-30 meter på vej ind i marken igen, kastede Diva sig rundt i en flot højrejst stand. Hun gik meget villig frem på ordre og rejste præcis en single høne, smed sig i dæk ved opflugten, men knaldapportede desværre den skudte høne. I et senere kort slip viste hun godkendt søg, fart og stil.

FJD Bramming, 9. september 2012

Så lykkedes det endelig med en 1. præmie til Sara i ungdomsklassen!

Hun startede en noget svag 1. slip, hvor hun manglede intensitet, men det blev dog bedre mod slutning af slippet. De følgende slip var bedre og hun sluttede god. Hun fik sat en gammel fasankok i roerne og fik vist en god og præcis rejsning med efterfølgende ro.

Vonge, 18. februar 2012 - første stand med Sara.

Dagen før Sara fylder 1 år, havde hun hendes første stand - sent vil nogle mene, men jeg har bevist hold hende fra områder, hvor jeg viste, der var fugl.

Jeg har ville vente, til jeg følte, at dressuren var i orden, til jeg mente, at hun var moden nok og sidst til jeg troede, at hønsene var parret ud.

Jeg slap Sara på bagsiden (læsiden) af et stort markskel for at komme rigtig i vind af det område, jeg mente, hønsene skulle ligge i og Sara slog et par rigtige gode slag på bagsiden af dette høje markskel og 6 – 7 meter før markskellet, kunne jeg se, hun fik fært og hun gled – med næsen løftet – op med skellet og tog en meget flot stram stand på kanten af det højeste punkt på skellet og jeg gik op til hende og ret foran hende, 7-8 meter inde på den anden side af skellet, rejste en mindre flok høns på 4-5 stykker (Sara havde dem lige på kornet). Jeg lod Sara følge med dem 3-4 meter, så piftede jeg hende dæk – en kommando hun straks efterkom!

Jeg har ikke været i tvivl om, at hun selvfølgelig nok skulle stå for fuglene, når hun fik chancen, hvilket hun også gjorde.

Det jeg mest er imponeret af, er måden, hvorpå hun finder og sætter dem.

Det her var en situation, der kunne volde selv mere erfarende hunde problemer; vi ved alle, hvor svært det kan være at finde færten på den anden side af et skel. Vinden og færten kan snyde en hund op mod et sådan skel, men hun fandt færten, satte hønsene og holder dem, til jeg kommer frem og hun havde dem lige på kornet – fantastisk flot fuglearbejde af så ung og uerfaren hund.

Finland, 6. januar 2012

På YouTube kan du se, hvordan Sami får Troldmarkens W. Master - som er født 16. oktober 2011 - til at apportere.

01.11.2011

Den sidste tæve er nu solgt og skal til Norge. Det skal en anden tæve også og en han skal til Finland. 4 af de fem skal med sikkerhed bruges til markprøver og måske får vi den sideste at se på prøver også...Alle skal bruges til jagt og det er skønt, at de egenskaber, de besidder, bliver anvendt til det formål, de er avlet til.

27. oktober 2011:

Af flere grunde er der en tæve til salg - den sælges kun til jagt og hundesport!

16. oktober 2011:

Så fødte Cicka 2 hanner og 3 tæver. Alle er velskabte og de trives godt. Der var på forhånd 9 reservationer, så alt er udsolgt.

DKK´s brugsklasse i Bramming, den 5. oktober 2011:

Storåens Cash blev i dag Jagtchampion efter at have opnået 1. pr. på brugsprøven. Stor tillykke til Poul Erik Dahl som ejer og fører Cash. Der skal også lyde en tillykke til opdræt-teren Flemming Østergaard.

Cash har hermed lavet bedst mulig reklame for de kommende hvalp efter ham og Cicka....

DGSK´s efterårs vinderklasse i Hejnsvig, den 25. august 2011:

Den kommende far til Troldmarkens næste kuld, Storåens Cash blev 1. Vinder m. HP - så har du lyst til hvalpe efter Nørre Løgums Cicka og Storåens Cash, så kontakt mig for reservation. Der foreligger allerede reservationer...

Vonge, den 8. august 2011:

Kim Weber vil gerne lave en kuld hvalpe på sin gode tæve Nørre Løgums Cicka, men har ikke gennemgået DKK´s opdrætter kursus, hvilket kræves i dag for at få kennelnavn. Kim har derfor spurgt, om jeg vil lægge kennelnavn til de hvalpe, der måtte komme.

Det vil jeg meget gerne, da jeg synes at Cicka er en rigtig god tæve, som har opnået flere gode resultater. Desuden er DK.JCH Troldmarkens Echo far til hende og DK.JCH Troldmarkens Abelone er mor til hanhunden, som Cicka skal parres med.

Jeg har lige fået at vide, at Cicka nu er kommet i løbetid.

DKK´s Forårs Vinderklasse i Bramming, den 21. marts 2011 :

Nørre Løgums Beckham og jeg opnåede 1. VK med HP, hvorved vi kvalificerede os til DKK´s Forårsmesterskab (DM).

Som det fremgår på bloggen har jeg nu arbejdet med Beckham et stykke tid og dette arbejde bar så i dag frugt...

19. februar 2011:

Så er min nye Gordon Setter tæve født - hun er som tidligere nævnt fra Kennel Åshöjdens i Sverige.

Der er 5 tæver og 3 hanner efter Åshöjdens Camaron (kaldet Carro) og Imingens EK Elle-Gant. Så om 8 uger drager jeg op til midt Sverige for at vælge min tæve ud og bringe hende med her hjem til Vonge. Det bliver en skøn tid, der venter forude; foråret, sommeren og efteråret med en hvalp / unghund. Tid til samhørrighed, oplevelser og dressur.

Nytår 2011:

Jeg går nu og venter på, at min nye Gordon Setter fra Kennel Åshöjdens skal fødes.

Parringen mellem Åshöjdens Camaron (kaldet Carro) og Imingens EK Elle-Gant har fundet sted og hvalperne forventes 17. februar 2011.

Carro er efter SJCH SUCH Åshöjdens Tracy (meget stærk tævelinje), som var en fantastisk hund og som tillige har avlet utrolig godt. Far til Carro er: USCH USFTCH CAROLINAS ALL HAT NO CATTLE ("STETSON").

Carro er derfor meget identisk med de hunde, der kom efter Åshöjdens Lucky (mor Tracy) og "Stetson". En parring som vi i avlsgruppen af 5. maj 2007 foranledigede med stor succes. Carro har 1. præmie i UK, ÅK og 1. VK m. Cert. m.m. Hertil er hun en flot hund med Cert. på udstilling.

Imingens EK Elle-Gant er ligledes en fantastisk hund og sin unge alder til trods, har han allerede opnået meget; bl.a. 3 x 1. UK på fjeld og 1. AK i skov. I 2010 har han 11 præmieringer på 17 starter. På udstilling er han også helt i top; dansk, svensk og 5 norske Cert og hertil Cacib. Flere gange BIG og også BIS.

Jeg håber meget på, at der kommer en del tæver, som jeg kan vælge iblandt. Så nu kan jeg bare gå og vente og glæde mig...

 

Copyright 2015 © Troldmarkens · Kristian Frøkjær · Nordvangen 41 · DK-7173 Vonge

Mobil: 0045 – 2383 9795

kf@troldmarkens.dk